Programma Bij' De Vieze Gasten

Bij’ De Vieze Gasten organiseert, presenteert, ondersteunt en stimuleert de meest uiteenlopende sociaal-artistieke projecten en evenementen in het kloppende culturele hart van de buurt de Brugse Poort in Gent.

Je kan bij ons terecht voor theater, muziekconcerten, kindertheater en comedy. Wij bieden ook een podium aan (vooral Gentse) artistiekelingen die hun ei kwijt willen.

Bij’ De Vieze Gasten is ook een ontmoetingsruimte en broedplaats voor talrijke buurtprojecten waar artiesten en buurtbewoners centraal staan. Van muziek tot podium en van beeld naar woord, ze maken de meeste verrassende creaties.

bij’ De Vieze Gasten

Ontdek het aanbod in:

To top April 2018

music
vr 27 apr
Aanvang 20u30
Tickets € 10 € 6 (reductie) € 2 (kansenpas)

Lokale Helden

The European Caravan is een project met jongeren uit Gent, Skopje en Antwerpen. Sinds 2017 wordt er jaarlijks een groot zomerproject voorbereid. Vorig jaar was dat in Kosice (Slovakije) en dit jaar zal er worden
gespeeld in Skopje (Macedonië).

In het kader van Lokale Helden presenteren ze een muziekrepertoire met invloeden uit de Balkan, Midden-Europa en Latijns-Amerika. Voor deze speciale gelegenheid wordt de groep bijgestaan door muzikanten uit De Gentse Karavaan.

The European Caravan is een internationaal project, georganiseerd door de sociaal-artistieke organisatie Madam Fortuna (Antwerpen) i.s.m. Bij‘ De Vieze Gasten en MIR (Skopje) met de focus op muziek, theater en interculturele ontmoeting. Er is een speciale focus op de samenwerking met Roma.

viool Anouk Sanzcuk | viool Jeanneke van Roeyen | accordeon Niels Arnout | viool Myrna Mens | gitaar Robert Mihalik | accordeon, piano Martin Balogh | contrabas Richart Horvath | klarinet Sianan demirovsky | gitaar Nevrus Bajram     

Reserveer tickets Nodig vrienden uit
music
za 28 apr
Aanvang 20u30
Tickets € 6 € 4 (reductie) € 2 (kansenpas)

Giga Productions

Giga Productions

GIGA Productions staat al zes jaar in de videowereld. Het zijn vrienden die elkaar al van jongs af aan kennen, allemaal opgegroeid in de Brugse Poort.

Tot op het heden maakten ze allerlei videoclips, promotiefilms, aftermovies,... Ze houden zich het meest bezig met het maken van videoclips. Nu gooien ze het even over een andere boeg. Op zaterdag 28 april nodigt Giga Productions verschillende artiesten uit om te komen optreden bij Bij’ De Vieze Gasten. De line-up blijft nog voorlopig nog even een geheim. Nog een beetje geduld!

 

www.gigaproduction.be

Reserveer tickets Nodig vrienden uit
visiting
zo 29 apr
Aanvang 19u30
Tickets Gratis

Muziekavond

Muziekhuis Goeste Majeur

Muziekhuis Goeste Majeur organiseert de komende maanden opnieuw enkele nieuwe Muziekavonden.

Deelnemen is gratis, voorkennis niet nodig: enkel goesting om mee te doen is van belang. Op www.goestemajeur.be vind je alle info.

Reserveer tickets Nodig vrienden uit

To top Mei 2018

music
za 19 mei
Aanvang 20u30
Tickets € 12 € 6 (reductie) € 3 (kansenpas)

Stalemate days

Ht Roberts

Ongeveer anderhalf jaar geleden kwam de tiende Ht Roberts plaat ‘Old Light’ uit. Met de songs in hun meest pure vorm: twee instrumenten -en vooral- twee stemmen. Meer vroeg het niet en meer werd het dus ook niet. Voor veel mensen was het de beste Ht Roberts plaat gemaakt.

We zijn ondertussen dus ruim anderhalf jaar verder maar we hebben het gevoel dat we hier nog helemaal niet mee uitgespeeld zijn. Integendeel: we zijn helemaal klaar met de opvolger, die ‘Stalemate Days’ zal heten, en op dezelfde leest geschoeid is.

Eenvoud was het ordewoord bij het maken van de muziek en dat trekken ze door naar het podium: klein is het nieuwe groot. Enkel Ht op gitaar, banjo en zang en Bruno Deneckere op tweede gitaar en tweede stem.

Twee man, twee instrumenten. Dat is genoeg.

 

Gitaar – banjo & zang Herman Temmermans | gitaar & zang Bruno Deneckere

www.ht-roberts.be

Reserveer tickets Nodig vrienden uit
visiting
zo 20 mei
Aanvang 19u30
Tickets Gratis

Muziekavond

Muziekhuis Goeste Majeur

Muziekhuis Goeste Majeur organiseert de komende maanden opnieuw enkele nieuwe Muziekavonden.

Deelnemen is gratis, voorkennis niet nodig: enkel goesting om mee te doen is van belang. Op www.goestemajeur.be vind je alle info.

Reserveer tickets Nodig vrienden uit
music
vr 25 mei
Aanvang 20u30
Tickets € 12 € 6 (reductie) € 2 (kansenpas)

Old Salt

Old Salt

Old Salt is een Americana band met Gentse thuisbasis en brengt een mix van traditionals en eigen werk. De internationale bandleden hebben van bij het begin Old Salt beïnvloed, elk vanuit zijn muzikale tradities uit de VS, België, Zweden, Frankrijk en Schotland.

Old Salt haalt zijn invloeden uit de straten van New Orleans, de Appalachia Mountains, de folk revival in het noordoosten van de VS en vermengt deze met de vele klanken en tradities uit het oude Europa. Gaat het nu om een street performance of een groot podium, Old Salt staat garant voor een folk sound met pit, dynamiek en spontaniteit. Hun eerste album, ‘Up River Overseas’, werd in het noorden van Zweden opgenomen in de zomer van 2016 en bevat zowel originele songs van Dan Wall als door de band gearrangeerde traditionals. Op dit moment werkt de groep aan een tweede album, dat in het voorjaar van 2019 zal uitkomen.

 

Lead Vocals - Banjo - Violin - Blues Harp Dan Wall (USA)| Violin – Vocals Lotte Remmen (BE) | Double Bass - Vocals Lara Rosseel (BE) | Guitar - Vocals Johannes Wannyn (BE)

www.oldsalt.us

Reserveer tickets Nodig vrienden uit
family
zo 27 mei
Aanvang 15u00
Tickets € 6 € 4 (reductie) € 2 (kansenpas)

première

Mousse [4+]

Wil je ontdekken wat er kan gebeuren met een oude matras of hoe je van een spons een lekker broodje maakt? In de wondere wereld van Mousse ontmoeten twee heel verschillende mensen elkaar: de strenge straatveger Alfons die van orde houdt en de zwerfster Antoinette, die tussen rommel leeft. En toch worden ze dikke vrienden.

Twee dansers-acteurs creëren met enkele stukken ‘mousse’ een woordeloze wereld die voortdurend omgetoverd wordt. Door een perfecte timing, verrassende beeldtaal en een absurd gevoel voor humor maakt Gilles Monnart met Mousse een grappige en tedere voorstelling voor mensen vanaf 4 jaar.

van en met Muriel Janssens of Gabriella Koutchoumova en Gilles Monnart | concept Gilles Monnart | boekingen An Lambin | productie Caroline Lanoye

Reserveer tickets Nodig vrienden uit

To top Juni 2018

theater
vr 01 jun
Aanvang 20u30
Tickets € 12 € 6 (reductie) € 2 (kansenpas)

TERUG!

Rein Decoodt

In 2009 trekt de jonge actrice Rein Decoodt door Mexico. Vanuit het niets wordt ze overvallen door endocarditis, een boosaardige bacterie die haar lichaam en geest teistert van kop tot teen. Na een lange strijd weet ze dat ze niet meer zal worden wie ze was. Zowel fysiek als psychisch is haar ‘zijn’ getekend door onzichtbare en zichtbare littekens.

Samen met theatermaker Dirk Pauwels brengt ze dit autobiografisch relaas in taal en beeld. Een warm poëtisch traktaat, kwetsbare woorden en beelden in een spannende monoloog verpakt. De vertelling over een jong leven dat plots een ander richting wordt ingestuurd, naar een tweede geboorte van een andere Rein.

Er bestaat geen heftiger woord dan ‘definitief’
Niets zo definitief als ‘voor altijd’
Niets zo onomkeerbaar als ‘nooit meer’!

TERUG! Grijpt naar de keel maar toont ook de kracht van het overleven.

 

Spel Rein Decoodt | tekst Rein Decoodt & Dirk Pauwels |spelbegeleiding Dirk Pauwels |Muzikale omkadering en beeld Johan Pycke | Video Jan Roose

Reserveer tickets Nodig vrienden uit
music
za 02 jun
Aanvang 16u00
Tickets Gratis

Meet up Urban

Hip Hop Plus

Hip Hop Plus is een wereldwijd programma om jonge mensen kennis te laten maken met een van de meest invloedrijke subculturen van deze tijd: Hip Hop.

In 2018 zal Bij’ De Vieze Gasten verschillende sessies van Hip Hop Plus ‘Jams’ hosten. Dit zijn open evenementen waarbij de Gentse Hip Hop community samenkomt en waarbij de deelnemers hun beste skills tonen, hun kennis delen en gewoon samen fun hebben.

Er is een platform voor local emcees, graffiti artiesten, breakdancers, beat boxers en beat makers. Wil je graag deelnemen? Registreer je dan online of kom gewoon eens langs. De plaatsen zijn beperkt, dus zorg dat je op tijd komt. Er zullen tien muren zijn om te schilderen en er zijn matten voorzien om te breakdancen. De special guests op het evenement zijn een van de beste Belgische Hip Hop artiesten.

Het evenement start om 16.00u en duurt tot 20.00 én het is gratis.

Programma:

16:00: Graffiti + DJ’s get busy
16:30: Open Mic: Emcees, Breakers, Beatboxers, Producers
18:00: Gastoptredens

Hip Hop Plus is een organisatie van JM International (wereldwijd het grootste jongeren-muziek netwerk) in samenwerking met Bij’ De Vieze Gasten.

www.hiphopplus.org

Reserveer tickets Nodig vrienden uit
music
vr 08 jun
Aanvang 20u30
Tickets € 12 € 6 (reductie) € 2 (kansenpas)

We hit the wall

Mapuches

Mapuches: een muzikant en een zangeres. Renaud Ghilbert werkte aan een EP, maar had nog niet de juiste stem gevonden. Paulien Mathues was op zoek naar muziek die paste bij haar zanglijnen. Een perfecte match, want allebei hadden ze veel goesting in een nieuw verhaal.

Ze werkten niet alleen aan de bestaande nummers maar vonden ook inspiratie bij elkaar. Nu is er een mooi gezamenlijk repertoire. Niet voor niks werd de groepsnaam afgeleid van ‘Mapuche’, wat letterlijk 'Volk van de Aarde' betekent. Muziek is natuur en natuur is muziek, elk met zijn oog- en oogverblindende schoonheid en patronen.

 

viool-keys Renaud Ghilbert | zang Paulien Mathues | backing vocals Eva De Geyter | keys Jérôme Pringiers | gitaar Eduardo Vega | bas Alan Gevaert | drum Bernd Coene

Reserveer tickets Nodig vrienden uit
family
zo 10 jun
Aanvang 15u00
Tickets € 6 € 4 (reductie) € 2 (kansenpas)

Filmconcert

Piccolino

In Piccolino filmconcert voorziet Canti Vaganti de traditionele Spaanse en Italiaanse kinderliedjes uit de film Piccolino van live muziek en zintuiglijke stimuli. Met twee stemmen, fluit, accordeon, gitaar en kleine instrumenten creëert Vaganti originele arrangementen en gevarieerde ritmes voor de poëtische, suggestieve en ambachtelijke beelden van de Italiaan Giovanni Maccelli, grotendeels gemaakt met de stop-motion techniek.

Niet alleen de muziek, maar ook Piccolino speelt de hoofdrol in deze voorstelling: een rups van groene klei, die via een paddenstoel per ongeluk in een huis in een bos terechtkomt. In elke kamer die hij binnenkomt vindt hij een object dat hem aan een lied doet denken: een bootje in de wasbak, een fles melk in de keuken, speelgoeddieren in de kinderkamer.

In Piccolino filmconcert gaan de ogen naar het scherm, terwijl geluid, geuren en aanraking via de andere zintuigen binnenkomen. De kinderen genieten van een visueel avontuur, terwijl de melodie van een fluit, de geur van de zee en een eikenblad hun gezicht strelen.

Canti Vaganti, internationaal muziektheaterduo uit Madrid, combineert live muziek, intiem theater en humor, en in dit geval ook de zevende kunst.

Voor kinderen vanaf 6 maand.

Duur 50 minuten

Zang, spel en arrangementen Kateleine van der Maas & Bruno Gullo | Gitaar en accordeon Bruno Gullo |Fluit & zintuiglijke impressies Kateleine van der Maas |Kostuums Canti Vaganti | Animaties Giovanni Maccelli & Carlota Coronado |Technisch advies Raul Baena | Productie van het filmconcert Canti Vaganti | Productie van de muzikale film Zampanò Producciones

Reserveer tickets Nodig vrienden uit
theater
vr 15 jun
Aanvang 20u30
Tickets € 14 € 6 (reductie) € 2 (kansenpas)

’TGaT en de markt

Pascale Platel

'TGaT en de markt' is een vervolg op Pascale Platels 'TET Talk', het relaas van haar puberjaren. In 'TGaT en de markt' onderzoekt Pascale haar liefdesleven als volwassen vrouw.

Hoe komt het dat de relaties waarvan ze dacht dat ze voor altijd gingen duren, toch gedoemd waren te mislukken. Hoe kijkt ze erop terug?

Sacha woonde in een villa en als je helemaal naar boven de trap op ging, tot op zolder, kwam je in zijn universum terecht, met in 't centrum zijn bed. 
En daar heeft hij mijn hemellichaam voor 't eerst gestreeld en werd mijn maagdelijkheid telkens en telkens opnieuw geofferd. 
Ik heb daar uren, dagen, wat zeg ik, maanden doorgebracht op dienen offerblok in zijn universum.
Tot we sterretjes zagen... 
Was hij romantisch? Ja, enorm.
Deed hij romantische dingen? Nee.

Platel heeft al vele podia beklommen. Jaar in jaar uit optreden, alleen of met anderen, op een leeg podium, voor een volle zaal tot telkens weer het slotwoord viel.

Vulde de liefde ook keer op keer die leegte in de vorm van een mens, en nog een mens, en nog één? 

De leegte ten opzichte van 'de markt' of het aanbod aan potentiële partners.

En wat wil ze nu, nu ze opnieuw verliefd is op de man die muziek brengt in haar leven. En ook op scène, want hij zit naast haar en durft af en toe een plaatje opleggen.

“Ik heb met jou de beste relatie ooit, maar daarom ga ik je niet minder graag zien”

 

met Pascale Platel

www.facebook.com/pascaleplatel

Reserveer tickets Nodig vrienden uit
visiting
za 16 jun
Aanvang 20u30
Tickets € 17

Fundraising Project

Tibet

Er was jarenlang een initiatief – Tibet Fundraising - om de projecten van Geshe Pema Dorjee te steunen. Deze projecten waren in opdracht van de Dalai Lama en daarnaast had Geshe Pema Dorjee zelf ook enkele projecten opgestart. Deze initiatieven nam na hij naar aanleiding van de noden van de mensen die hij ontmoette op zijn vele reizen.

Dankzij dit benefiet konden ze mensen helpen: mensen in armoede, mensen met gebrek aan scholing, straatkinderen, alleenstaande bejaarden…

Wijlen Marc Hoflack had een nieuw concert in de startblokken gezet. Als initiatiefnemer was het zijn wens dit initiatief terug leven in te blazen bij Bij’ De Vieze Gasten. 

Dit jaar richten ze daarom dit Tibet Fundraising Concert opnieuw in. Het programma is nog niet volledig, maar volgende artiesten mag je alvast verwachten: Nils De Caster, Bruno Deneckere en Luiz Marquez verwachten. Kom mee genieten van een mooie muzikale avond en steun een goed doel!

Reserveer tickets Nodig vrienden uit
visiting
za 23 jun
Aanvang 16u00
Tickets Gratis

Pierkesbal

Dit jaar is het weer van dat, zaterdag 23 juni: Het Pierkesbal! Hou deze datum alvast vrij in je agenda want het belooft weer een onvergetelijke editie te worden. Hou onze website en Facebook in de gaten voor meer info.

Volboekt
visiting
vr 29 jun
Aanvang 18u30
Tickets € 6 € 4 (reductie) € 2 (kansenpas)

Pocoloëzie

Pocoloëzie

De afgelopen jaren organiseerde ontmoetingshuis Poco Loco met succes hun eigen poëziefestival. Dit jaar zijn ze toe aan de 16de editie. Samen met Bij’ De Vieze Gasten, Villa Voortman en De Klik, brengen ze hun poëzie aan de man of vrouw door een prachtige poëziewandeling doorheen het gebouw van Bij’ De Vieze Gasten.

Vanaf 18u30 openen de deuren van het café van Bij’ De Vieze Gasten voor degenen die de avond graag starten met een hapje en een drankje.

Klokslag 19u00 luidt het vertrek van de wandeling in. Langsheen verschillende locaties zullen een twintigtal dichters van Poco Loco, Bij’ Vieze Gasten, Villa Voortman en de Klik je bij valavond opwachten met woorden zo scherp als messen voorgedragen met boterzachte stemmen.

De avond wordt afgesloten in in stijl. WORD WA(a)R brengt ‘battle theater’ waarbij Nederlandstalige auteurs, dichters, slam poëten en rappers het tegen elkaar opnemen in een geënsceneerd dispuut. Ze vuren in meerdere rondes om de beurt tekst af op hun tegenstander en het publiek. De artiesten hebben hun tekst voorbereid en spreken vanuit een op voorhand bepaalde stelling of personage zoals bijvoorbeeld: Antwerpen vs. Gent. Het tentoonspreiden van literaire en lyrische kwaliteiten en het vermaak van het publiek staat hierbij voorop. Het is ‘recht in je smoel poëzie’ met een humoristische inslag en kritische ondertoon.  Het ‘battle theater’ begint om 20u30.

Reserveer tickets Nodig vrienden uit

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze projecten, agenda, nieuws...
Of download onze programma brochure

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics